Kapris-majoneesi (2-3:lle)
1kpl Keltuainen
n.10ml Sinappia
n.10ml Punaviinietikkaa (myös valko- ja väkiviinaetikasta tulee ihan kiva)
n.5ml suolaa
0,2-0,5ml valkopippuria
5-10ml sitruunamehua (riippuu kuinka kirpeää haluaa)
n. 2-3dl rypsiöljyä
kapriksia (maun mukaan)
1prk Ranskankermaa
Ohje:
Sekoita ensin keltuainen, sinappi, punaviinietikka, suola, valkopippuri ja
sitruunamehu keskenään. Kaada öljy varovasti ohuena nauhana samalla
voimakkaasti sekoittaen muiden aineiden sekaan. Mitä enemmän öljyä,
sitä paksumman majoneesin saat (tee majoneesista melko paksua, koska
ranskankerma ohentaa kastiketta). Kapriksia voi halutessaan hienontaa
vähän pienemmiksi, mutta ne ovat ihan kivoja kokonaisenakin. Lisää
ranskankerma ja maista. Tarvittaessa lisää mausteita ja etikkaa.
tiistai, 23. lokakuu 2007
Kommentit